Leuk en origineel tijdens de feestdagen. Je weet wat er in zit, iets dat bij de gekochte hapjes altijd maar de vraag is. Smullen voor groot en klein!

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 10 minuten
Aantal personen: 2-6

Ingrediënten pittig gegrilde vleeshapjes

  • Varkensfilet
  • Peper
  • Zout
  • Gekonfijte gember
  • Ingelegde paprika
  • Bieslook
  • Lamsgehakt
  • Verse dadels
  • Gerookt spek, flinterdun gesneden
  • Kipfilet
  • Olie
  • Sojasaus of pindasaus
  • Brikdeeg

Materialen

  • Grilpan
  • Oven

Bereiden pittig gegrilde vleeshapjes

De varkensfilet in hapklare stukjes verdelen. De stukjes kruiden met peper en zout en in een grilpan aanbakken. Een stukje geconfijte gember en een reepje opgelegde paprika erop leggen en vastbinden met een sprietje bieslook.

Balletjes rollen van het gekruide lamsgehakt. Het balletje in een dadel steken en er spek rond doen. Dit in een grilpan gedurende ongeveer 3 à 4 min. bakken.

De kipfilet in heel kleine blokjes snijden. Deze in een pan in een beetje olijfolie bakken. De kippenblokjes vermengen met soja of pindasaus vermengen, enkele druppels is genoeg. Verpak 1 koffielepel van de kippenblokjes in 1/4 vel brickdeeg. Vouw ze zo op dat je driehoekjes verkrijgt. Om de randen te laten kleven, een beetje water op je vinger en langs de rand gaan en dichtvouwen en aandrukken. Deze in een oven van 200°C gedurende 3 à 4 min.

Resultaat

3 pittig gegrilde vleeshapjes