Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"

Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

5 etenswaren die je nachtrust verbeteren

Kersen

Heb je moeite met slapen omdat je trek hebt in iets lekkers? Probeer dan eens één of meerdere etenswaren uit dit artikel om ervoor te zorgen dat je voldoende slaap krijgt!

Kersen

Verse en gedroogde kersen zijn een van de weinige natuurlijke voedingsbronnen van melatonine; een chemie dat de interne klok van ons lichaam controleert om te zorgen voor een reguliere slaap. Onderzoekers die (zure)kersen onderzocht hebben vonden een hoog gehalte aan melatonine en raden het daarom aan om deze één uur voor bedtijd te nuttigen. Je kunt ze natuurlijk ook nemen als je bijvoorbeeld op reis gaat en je wilt graag makkelijker kunnen slapen in het vliegtuig.

Bananen Banenen

Potassium en magnesium zijn natuurlijke spierontspanners, en bananen beschikken over beide. Ze bevatten tevens het aminozuur L-tryptofaan, wat omgezet wordt in de hersenen naar 5-HTP. 5-HTP wordt op zijn beurt omgezet in serotonine (een ontspannende neurotransmitter) en melatonine.

.

Geroosterd brood Geroosterd brood

Koolhydraat-rijk voedsel activeert de insuline productie, wat aan zet tot onder andere slaap. Sneller moe worden kan door het vrijgeven van tryptofaan en serotonine te versnellen. Beide zijn hersen chemicaliën die ervoor zorgen dat je ontspant en je eerder de slaap kunt vatten.

.

Havermout Havermout

Net zoals geroosterd brood activeert een kom havermout de insuline productie, verhoogt het bloedsuiker gehalte op een natuurlijke wijze en zorgt ervoor dat je je slaperig voelt. Havermout bevat tevens melatonine, wat door vele mensen gebruikt wordt als een slaapmiddel.

.

Warme melk Warme melk

Net zoals bananen bevat melk het aminozuur L-tryptofaan, wat omgezet wordt in de hersenen naar 5-HTP. 5-HTP wordt op zijn beurt omgezet in serotonine (een ontspannende neurotransmitter). Warme melk is ook rijk aan calcium, wat tevens aanzet tot slaap.

.

Breng anderen op de hoogte:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • LinkedIn
  • RSS

Gerelateerde berichten:

  1. 5 etenswaren die je nachtrust verstoren

2 Responses to 5 etenswaren die je nachtrust verbeteren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>