Deze kerstkrans voorzien van appel en walnoten is een ideaal gerecht dat zowel als tussendoortje als nagerecht kan dienen. Zelf dit feestelijke kerstgerecht maken? Lees dan onderstaand kerstrecept.

Bereidingstijd: 30-60 minuten
Wachttijd: 45 minuten
Aantal personen: 8

Ingrediënten Appel walnoten kerstkrans

  • 750 g licht zure appels
  • Schil en sap van 1 citroen
  • 50 g gepelde walnoten
  • ½ flesje Dr. Oetker Amandelaroma
  • Deeg
  • 300 g bloem
  • 3 afgestreken theelepels Dr. Oetker Backin
  • 150 g magere platte kaas (kwark)
  • 100 ml magere melk
  • 75 ml plantaardige olie
  • 80 g suiker
  • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
  • Een snufje zout
  • ½ flesje Dr. Oetker Vanillearoma
  • Glazuur
  • 75 g poedersuiker
  • 1-2 eetlepels citroensap

Materialen 

  • Rasp
  • Appelboor
  • Oven
  • Beslagkom
  • Mixer
  • Deegroller
  • Bakblik met bakpapier
  • Taartrooster

Bereiden Appel walnoten kerstkrans

Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Rasp de appels grof en meng de appelrasp met de citroenschil en citroensap. De walnoten grof hakken. Meng de walnoten en het amandelaroma met het appelmengsel.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng voor het deeg de bloem met de Backin in een beslagkom. Voeg platte kaas, melk, olie, suiker, vanillesuiker en aroma toe. Kneed de ingrediënten met een mixer met deeghaken op de hoogste stand in ongeveer 1 minuut tot een deeg (niet te lang mixen, anders kan het deeg inzakken).

Vorm aansluitend op een met bloem bestoven werkblad het deeg tot een rol. Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek (ongeveer 30 x 40 cm). Verdeel het mengsel van appel en walnoten over het deeg, laat daarbij rondom 5 cm van de rand vrij. Rol het deeg vanaf de lange kant voorzichtig op en vorm het op een bakblik (met bakpapier bekleed) tot een krans. Snijd het deegoppervlak met een scherp mes meerdere malen in. Plaats het bakblik in de oven en bak 35-40 min.

Schuif de krans met het bakpapier van het bakblik af en plaats op een taartrooster. Laat de krans een beetje afkoelen. Meng voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap tot een egale massa. Garneer de krans met het glazuur (door bijvoorbeeld strepen te trekken). Laat het glazuur hard worden.

Resultaat

Appel walnoten kerstkrans