Iedereen noemt deze broodjes gevuld met varkensvlees anders, maar hoe je ze ook noemt; met behulp van onderstaand recept zullen ze overheerlijk smaken.

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 60 minuten
Aantal personen: 10

Ingrediënten Bapao

Deeg:

  • 800 gram bapao bloem
  • Zout
  • 1 zakje gist
  • 30 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 200ml warm water
  • 2 el olie

Vulling:

  • 500 g varkensvlees
  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook
  • Stukje gember
  • Scheut sherry
  • Flinke theelepel 5 kruidenpoeder
  • 3 eetlepels hoisin saus
  • 2 eetlepels kecap manis
  • 1 blokje groentenbouillon

Materialen

  • Schaal
  • Theedoek
  • Pan

Bereiden Bapao

Meng alle ingrediënten voor het deeg in een schaal, tot een je een bal hebt die niet meer aan de randen plakt. Dek de schaal af met een theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme plek. Maak intussen de vulling.

Snij de ui, knoflook en gember heel fijn, bijna tot puree. Fruit dit in een beetje olie tot de boel zacht is. Doe dan het vijf kruidenpoeder erbij en laat de geuren vrijkomen. Afblussen met een flinke scheut sherry. Snijd het varkensvlees heel fijn en doe het in de pan. Omscheppen tot alle kanten bruin zijn. Doe er dan de hoisin saus en de kecap manis bij. Goed omroeren. Verkruimel het bouillonblokje erover, doe er wat extra zout en een scheutje water bij. Roer goed door en laat het een half uurtje op laag vuur pruttelen tot het water verdampt is.

Pak een stuk van het deeg, rol het plat en doe er een schep van het vleesmengsel op. Dichtmaken met een beetje water tot je een bolletje hebt. Stoom de bolletjes op hoog vuur voor 12 minuutjes.

Resultaat

Bapao