Biscuitdeeg wordt ook wel kapselbeslag genoemd. Dit is de basis voor gebak, en wordt bereid zonder toevoeging van boter.

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten biscuitdeeg

  • 4 grote eieren
  • 150 g suiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • Vloeibare olie
  • Eventueel 100 g bloem en 50 g maizena

Materialen 

  • Garde
  • Spatel
  • Beslagkom
  • Ronde bakvorm
  • Oven
  • Draad

Bereiden biscuitdeeg

Klop 4 grote eieren schuimig en luchtig met 150 g suiker. De eimassa moet als het ware als een lint van de garde lopen.

Zeef hierboven 150 g zelfrijzend bakmeel en spatel alles luchtig door elkaar met een (metalen) lepel. Vet de bodem van een ronde bakvorm (diagonaal 24 cm) in met vloeibare olie en laat het beslag hierin glijden.

Bak het biscuitbeslag in een oven van 175 graden Celsius gaar in ca. 35 á 40 minuten. Laat de vorm in de uitgeschakelde oven 20 minuten afkoelen en keer de vorm dan boven een rooster. Snijd de taart doormidden met behulp van een draad. Dit geeft een mooier resultaat. Zet een kleine inkeping in het deeg en trek een tussen beide handen gespannen draad er strak door.

Variant: Gebruik in plaats van 150 g zelfrijzend bakmeel 100 g bloem en 50 g maizena.