Even een biefstukje bakken. Het klinkt zo simpel en het is ook niet moeilijk, vooral niet als je deze handelingen erbij houdt. Succes gegarandeerd.

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • Biefstukken 2 á 2,5 cm
  • Margarine
  • Peper
  • Zout

Materialen

  • Koekenpan
  • Vleestang

Bereiden biefstuk

Neem biefstukken van ca. 2 á 2,5 cm dik en bestrooi ze met peper. Verhit 50 á 75 g margarine in een koekenpan tot het schuim is weggetrokken en de margarine bruin kleurt. Leg de drooggedepte biefstukken met een vleestang in de pan en schroei ze snel aan beide kanten dicht.

Bak het vlees aan beide zijden mooi bruin. Schuif het tijdens het bakken heen en weer over de bodem om vastplakken te voorkomen.

Reken voor rood vlees (saignant of rare) op 2,5 á 3 minuten bakken, voor rosé (à point of medium) op ca. 4 á 5 minuten en voor doorbakken (well done of bien cuit) op ca. 6 á 7 minuten. Strooi na het bakken zout over de biefstukken.