Door het snelle gaarbakken van de groente blijft alles lekker sappig, wordt opname van overtollig vet voorkomen en blijven vitamines behouden. Wat te denken van broccoli?

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • Broccolistruikje
  • Vloeibare olie
  • Eventueel noten, sesamzaadjes en reepjes ham

Materialen

  • Wok

Bereiden

Verdeel een broccolistruikje in roosjes en snijd de steel in schuine plakjes. Verwarm een wok op het fornuis. Doe een klein scheutje vloeibare olie in de wok.

Wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken en maak ronddraaiende bewegingen met de wok, zodat bodem en wanden met een dun filmpje worden bedekt.

voeg eerst de plakjes steel toe en roerbak 2 minuten. Voeg dan de broccoliroosjes toe en roerbak al omscheppend nogmaals 3 minuten. Bestrooi de broccoli eventueel met noten, sesamzaadjes en reepjes ham.

Roerbak nooit te veel groente tegelijk, omdat deze dan vocht loslaat en het gerecht niet wordt geroerbakt maar gesmoord.