Carnavalsgerechten zijn niet alleen stevige gerechten, ze zijn ook gemakkelijk van te voren te bereiden. Deze soep is dan ook de basis om je vervolgens vol overgave in het carnaval te storten!

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 120 minuten
Aantal personen: 16

Ingrediënten Carnavalssoep

  • 1½ pond runderpoulet
  • 2 paprika’s, in kleine blokjes gesneden
  • 5 uien, in halve ringen gesneden
  • 1 mespuntje knoflookpoeder of 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 mespuntje ve-tsin
  • 1 groot blik tomatenpuree
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 4 bouillonblokjes
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel tabasco
  • 2 laurierbladeren
  • 60 gram bloem
  • Zout
  • Peper

Materialen Carnavalssoep

  • Pan

Bereiden Carnavalssoep

Bebloem de runderpoulet en bak het bruin in de olie. Bak vervolgens de paprika’s even mee. Voeg de paprikapoeder en bloem toe en laat dit even garen. Doe er dan ca. 3 liter koud water bij en breng dit al roerende aan de kook. Doe de tomatenpuree en de rest van de ingrediënten erbij. Laat de soep onder af en toe roeren 1½ à 2 uur trekken. Het vlees moet gaar worden. De soep moet licht gebonden zijn. Breng het eventueel op smaak met peper en zout.

Resultaat

Carnavalssoep (Vastelaovessop)