Hollandse rundergehaktballetjes, knapperige aardappelpartjes en rode paprika vormen samen een heerlijk gerecht, zo uit de oven, en nog gezond ook!

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 20 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Gehakt, aardappelen en paprika

  • 2 rode paprika’s
  • 1 schaal Hollandse rundergehaktballetjes (12 stuks)
  • 1 zak aardappelpartjes (600 g, diepvries)
  • 1 krop sla
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Materialen

  • Bakpapier
  • Bakplaat of braadslee (27 x 35 cm of groter)

Bereiden Gehakt, aardappelen en paprika

Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de paprika’s en verwijder de steel, zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika’s in repen. Bekleed de braadslee of een bakplaat met bakpapier en verdeel de gehaktballetjes, paprika en aardappelpartjes erover. Zet 20 minuten in het midden van de oven tot het gehakt gaar is (controleer dit door 1 gehaktballetje uit de oven te nemen en door te snijden). Schep af en toe om. Pluk en was de sla. Meng de olie goed met de balsamicoazijn en schep de dressing om met de sla. Serveer de sla bij de gehaktballetjes en aardappel uit de oven.