Een leuk en echt Hollands gerecht, of het nou tijdens Sinterklaas of zomaar voor de kinderen is, het smaakt altijd. Zelf gevulde kruidnoten maken doe je zo!

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Gevulde kruidnoten

  • 150 g zachte boter of margarine
  • 1 pak mix voor speculaas (400 g)
  • 80 g gewelde abrikozen (zakje a 200 g)
  • 25 g gepelde pistachenootjes (ongezouten)
  • 2 bolletjes gember (potje)
  • 4 kopjes espressokoffie (eventueel)

Materialen

  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Bereiden Gevulde kruidnoten

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In keukenmachine of met mixer boter mengen met 2 eetlepels water en mix voor speculaas. Deeg met handen tot bal kneden. Abrikozen, pistachenoten en gember in keukenmachine tot pasta mengen. Deeg in ca. 25 balletjes (walnootgrootte) verdelen. Met duim holte in elk bolletje drukken. Holtes vullen met abrikozenmengsel. Deeg rond vulling dichtvouwen. Bakplaat bekleden met bakpapier en gevulde kruidnoten erop leggen. Kruidnoten in midden van oven in 15-20 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen en serveren met (eventueel) (espresso)koffie.