Met dit Griekse recept maak je een heerlijke salade voorzien van krieltjes en gegrilde kipfile. Een voortreffelijk hoofdgerecht, op Griekse wijze!

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Griekse kipspiesjes met krieltjessalade

  • 1 zak minikrieltjes (700 g)
  • 2 schaaltjes Grieks gekruide kipfilethaasjes (a 5 stokjes)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 zakje verse peterselie (30 g), fijngeknipt
  • 1 struik bleekselderij, in stukjes
  • 1 blikje olijven gevuld met ansjovis (200 g), gehalveerd
  • 200 g feta (kaas), in blokjes

Materialen

  • Grillpan

Bereiden Griekse kipspiesjes met krieltjessalade

Minikrieltjes in 5-6 min. gaarkoken en in vergiet laten uitlekken. Kipspiesjes in schaal omscheppen met 1 el olie. Grillpan verhitten en kipspiesjes in 7-8 min. rondom bruin en gaar roosteren. Intussen in schaal yoghurt met 2 el olie en helft van peterselie tot saus roeren. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Minikrieltjes, bleekselderij, olijven en feta door yoghurtdressing scheppen. Krieltjessalade over vier borden verdelen. Kipfilethaasjes ernaast leggen. Rest van peterselie erover strooien.