Het carnavalsfeest begint zoals altijd op zondag en duurt tot en met dinsdag. Op de woensdag na carnaval is de traditie: haringhappen. Vandaar dit overheerlijke carnavalsrecept.

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 25 minuten
Aantal personen: 4-8

Ingrediënten Haring à la Boulangère

  • 8 haringen
  • 1 kg aardappelen
  • 3 grote uien
  • 1.5 glas droge witte wijn
  • 4 dl olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • Pout
  • Peper

Materialen

  • Kookpan

Bereiden Haring à la Boulangère

Haringen wassen en droog deppen. De aardappelen en uien in stukjes snijden en de peterselie fijnhakken. De olie in een kookpan warmen en er de aardappelen en uien in laten slinken. Wanneer ze een mooie bruine kleur hebben de tijm erover strooien. Kruiden met peper en zout. De witte wijn toevoegen opletten dat alles bedekt is eventueel water toevoegen. De haringen er bovenop schikken, afdekken en op een zacht vuurtje 25 min laten koken. Alvorens op te dienen de fijngehakte knoflook en peterselie erover strooien

Resultaat

Haring à la Boulangère