Als alternatief voor de chocoladeletter is deze hartige sinterklaasletter een echte aanrader, vooral als deze nog een beetje warm is. Je kunt voor iedereen één letter maken, of gewoon een hele grote!

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 25 minuten
Aantal personen: 1-4

Ingrediënten Hartige sinterklaasletter

  • 200 gram rundergehakt
  • gehaktkruiden
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1/2 eetlepel boter

Materialen

  • Kom
  • Bakplaat
  • Oven

Bereiden Hartige sinterklaasletter

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Meng in een kom het gehakt, 1/2 ei en de gehaktkruiden. Vet een bakplaat in met boter. Halveer de plakjes bladerdeeg tot 8 even grote rechthoeken. Vorm met 4 plakjes de letter s. Verdeel het gehaktmengsel over deze 4 plakjes bladerdeeg. Dek het gehaktmengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht. Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei. Bak de letter op de bakplaat in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.