Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Hoe bereid ik basissaus

Basissaus

Bechamelsaus, beter bekend als ‘bloemkoolsaus’ wordt vaak als basis gebruikt om andere sauzen te maken. Veloutésaus is simpelweg ook wel bouillonsaus. Zin om hiermee aan de slag te gaan? Volg dan onderstaand basisrecept.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 40 g margarine
  • 40 g bloem
  • 5 dl melk of bouillon
  • Eventueel 75 g geraspte Goudse kaas
  • Materialen

  • Steelpan
  • Houten lepel
  • Bereiden

    Bechamel wordt gemaakt op basis van roux: een gaar mengsel van margarine, bloem en melk.

    Smelt in een steelpan met dikke bodem op laag vuur 40g margarine.

    Strooi er 40 g bloem bij en roer met een houten lepel to een glad geheel. laat dit in ca. 2 minuten gaar worden. Schenk er dan scheutje voor scheutje onder onophoudelijk roeren 5 dl melk (bechamel) of bouillon (velouté) bij.

    Laat de gladde saus ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg koud vocht altijd scheutje voor scheutje toe. Heet vocht kan in één keer worden toegevoegd. Roer krachtig. In eerste instantie is de saus niet glad maar korrelig. Ze wordt al roerend en zachtjes kokend glad.

    Voeg voor een klassieke kaassaus 75 g geraspte Goudse kaas door deze basissaus.

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Gerelateerde berichten:

    1. Hoe bereid ik soufflé
    2. Hoe moet ik smoren
    3. Hoe bereid ik zandtaart
    4. Hoe bereid ik biscuitdeeg
    5. Hoe bereid ik groot vlees in de oven

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>