Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Hoe bereid ik bavarois

Bavarois

Een bavarois (Frans voor Beiers) is een luchtige pudding, een nagerecht, die in een vorm wordt gegoten, gekoeld en gestort of in de vorm geserveerd wordt. Ook maken? Lees dan onderstaand basisrecept.

Bereidingstijd: 7 uur

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 2 dl vruchtensap, witte wijn of melk met een smaakje
  • 4 gelatineblaadjes
  • 2,5 dl slagroom
  • 2 eiwitten
  • Mespunt zout
  • Bak met ijsklontjes
  • Materialen

  • Kom
  • Pan
  • Spatel
  • Garde
  • Schaal
  • Bereiden

    Klop in een porseleinen of glazen kom 4 eidooiers met 100 g suiker schuimig. Meng er aansluitend 2 dl vruchtensap, witte wijn of melk met een smaakje door. Plaats de kom op een pan boven de stoom van kokend water. De onderkant van de kom mag het water niet raken.

    Laat het geheel onder voortdurend roeren binden tot de dikte van vla. Week intussen 4 gelatineblaadjes in koud water. Knijp telkens een gelatineblaadje uit en los het op in de warme vla.

    Zet de kom als alle gelatine is opgelost in een bak met ijsklontjes en roer tot de vla helemaal koud is en een beetje lobbig begint te worden.

    Klopt 2,5 dl slagroom stevig. Meng de vla voorzichtig door de geklopte slagroom. Klop 2 eiwitten stijf met een mespunt zout. Meng eerst enkele lepels eiwit door de roomvla en spatel vervolgens de roomvla door de eiwitten.

    Spoel een vorm om met koud water en vul met de bavarois. Laat minstens 6 uur in de koelkast opstijven. Dompel de vorm 1 seconde tot net onder de rand in warm water en keer de bavarois boven een schaal.

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Gerelateerde berichten:

    1. Kerstbavaroistaart
    2. Hoe bereid ik schuimdeeg
    3. Hoe bereid ik zandtaart
    4. Advocaatcharlotte
    5. Hoe bereid ik soufflé

    One Response to Hoe bereid ik bavarois

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>