Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Hoe bereid ik ingekookte rode wijnsaus

Ingekookte rode wijnsaus

Rode wijnsaus past uitstekend bij wild of gevogelte. Vervang de rode wijn door port voor een heerlijk portsaus. De kwaliteit van de rode wijn is overigens niet heel erg bepalend voor de kwaliteit van de saus.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 3,5 dl rode wijn
  • 2 dl runderfond
  • 50 g ijskoude margarine
  • Materialen

  • Steelpan
  • Garde
  • Bereiden

    Dit type saus, op basis van sterk inkoken, wordt ook wel reductiesaus genoemd. De basis is een sterk ingekookte bouillon (fond). Runder-, wild-, vis- of gevogelte- fond is in potten verkrijgbaar.

    Breng in een steelpan 3,5 dl rode wijn met ca. 2 dl runderfond aan de kook.

    Laat de saus op laag vuur in ca. 15 minuten inkoken tot iets minder dan de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.

    Snijd 50 g ijskoude margarine in stukjes en laat die al roerend met een garde één voor één in de saus smelten. De saus gaat nu glanzen en wordt heel zacht van smaak.

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Gerelateerde berichten:

    1. Hoe bereid ik basissaus
    2. Hoe bereid ik mosselen
    3. Hoe bereid ik soufflé
    4. Hoe bereid ik bavarois
    5. Hoe bereid ik snel couscous

    One Response to Hoe bereid ik ingekookte rode wijnsaus

    • ruben says:

      Nooit maar dan ook nooit margarine gebruiken in recepten! Roomboter = natuurproduct en is lekkerder en beter.
      Margarine komt uit een fabriek en is vies. Verzadigd vet (zoals in boter) is niet schadelijk mits met mate geconsumeerd.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>