Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Hoe bereid ik schuimdeeg

Schuimdeeg

Het is sonde om eiwitten weg te gooien, aangezien je er een heerlijk schuimdeeg van kunt maken, met als resultaat meringue. Meringue is een soort schuimgebakje, en in onderstaand basisrecept leer je deze te bereiden.

Bereidingstijd: 5 uur

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • Mespunt zout
  • 200 g suiker
  • Materialen

  • Vetvrije kom
  • Mixer
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bereiden

    Klop in een vetvrij kom (liefst ingewreven met citroensap) 3 eiwitten met een mespunt zout stijf. Strooi er dan, onder voortdurend kloppen met de mixer, lepel voor lepel 200 g suiker bij.

    Blijf kloppen tot de massa taai en glanzend is. Als de kom wordt omgekeerd mag het eiwit er niet uitlopen. Vul een spuitzak met grote vulmond met het eiwitschuim.

    Spuit op een met bakpapier bedekte bakplaat mooie rozetten van het schuim. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 150 graden Celsius. Bak de schuimpjes ca. 30 minuten, schakel de oven uit en laat de schuimpjes in de oven staan tot deze volledig is afgekoeld (ca. 4 uur).

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Gerelateerde berichten:

    1. Hoe bereid ik bavarois
    2. Suikerhartjes met room en kersen
    3. Hoe bereid ik vis en papillote
    4. Hoe bereid ik soufflé
    5. Hoe bereid ik zandtaart

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>