Vis en papillote heeft als groot voordeel dat alle smaken van de vis in het bakpapier bewaard blijven. Op deze manier maak je de meest heerlijke vispakketjes klaar.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten vis en papillote

  • Visfilet
  • Vloeibare olie
  • Zout
  • Peper
  • Dunne plakjes citroen of limoen
  • 1 lepeltje lente-ui-ringen
  • 1 plak kruidenboter
  • Eventueel plakjes tomaat en ui
  • Eventueel reepjes groente of verse kruiden
  • Eventueel verse roomkaas

Materialen

  • 4 vellen aluminiumfolie of bakpapier
  • Oven

Bereiden vis en papillote

Leg 4 vellen aluminiumfolie op het werkvlak. Vet het midden in met vloeibare olie en leg er een visfilet op. Kruid de vis met zout en peper. Leg op elk stuk filet 2 dunne plakjes citroen of limoen, 1 lepeltje lente-ui-ringen en 1 plak kruidenboter.

Vouw de folie naar boven en rol het losjes dicht, zodat de stoom kan ontsnappen. Doe hetzelfde met de zijkanten. Leg de pakketjes in een voorverwarmde oven van 225 graden Celsius en laat ze in ca. 12 minuten gaar worden.

Neem ze uit de oven en vouw ze op de borden open. Varieer door kruidenboter te vervangen door plakjes tomaat en rui, reepjes groente of verse kruiden of verse roomkaas zoals Boursin, enzovoort.

De bereiding van vispakketjes in bakpapier of aluminiumfolie heet ‘en papillote’. Elk pakketje kan individueel en naar ieders smaak worden gemaakt. Alle soorten visfilet kunnen hier in principe voor worden gebruikt.