Gepofte aardappels, eventueel met een lekkere vulling, vindt iedereen wel lekker, of het nu voor een lichte lunch is, als bijgerecht of als maaltijd op zich.

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten gepofte aardappels

  • 4 grote aardappels
  • Verse kruiden
  • Kruidenboter
  • Eventueel 500 g krielaardappels

Materialen

  • Magnetron
  • Vork
  • Schaal
  • Aluminiumfolie

Bereiden gepofte aardappels

Magnetron: Prik 4 grote aardappels in met een vork en leg ze op een schaal. Zet de schaal in de magnetron (800 watt) en schakel deze ca. 8 minuten in. Keer de aardappels halverwege om. Neem ze uit de magnetron en laat ze afgedekt (eventueel verpakt in aluminiumfolie) 5 minuten na garen.

Oven: Pof de aardappels verpakt in aluminiumfolie 45 á 50 minuten op 200 graden Celsius.

Snijd de grote aardappel aan de bovenkant in, duw het aardappel-vruchtvlees iets opzij en vul de aardappel met kruidenboter.

Variant: Leg 500 g krielaardappels in een schaal en besprenkel ze met water. Dek af en zet de schaal 5 minuten in de magnetron (800 watt). Neem de schaal uit de magnetron en laat hem enkele minuten staan. Bak de aardappeltjes hierna kort in de koekenpan in wat vloeibare olie.