Als liefhebber van bavaroistaart zou je zeker eens deze kerstbavaroistaart moeten bereiden. Het ultieme dessert voor de kerstdagen.

Bereidingstijd: 60 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 8

Ingrediënten Kerstbavaroistaart

  • 30 groene suikerpillen
  • 1/2 dl. crème de framboise
  • 3 eiwitten
  • 200 gram frambozen
  • 200 gram blauwe bessen
  • 400 ml frambozenpuree
  • 200 gram lange vingers
  • 5,2 dl slagroom
  • 20 gram gelatine
  • 50 gram tafelsuiker

Materialen

  • Cakevorm
  • Plastic folie
  • Zeef
  • Pan
  • Spatel
  • Schaal

Bereiden Kerstbavaroistaart

Bekleed een cakevorm van 2 liter inhoud met plastic folie. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Klop de slagroom met 2/3 van de suiker lobbig. Klop de eiwitten tot stevig schuim, voeg al kloppend de resterende suiker toe. Zet slagroom en eiwitschuim koel weg. Verwarm een deel van de frambozenpuree, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de puree. Schenk deze door een zeef bij de achtergehouden puree, roer de helft van de frambozenlikeur erdoor en zet de pan in een bak ijswater; schep hem af en toe om tot hij geleiachtig is. Meng de frambozen en bessen door de geleiachtige frambozenpuree en spatel deze door de slagroom; spatel daarna ook het eiwitschuim erdoor. Giet 1/3 deel van de bavarois in de voorbereide vorm en leg er een laag lange vingers op; giet de helft van de resterende bavarois op de lange vingers, besprenkel ze met likeur en maak nog een laag bavarois en lange vingers. Laat de bavarois op een koele plaats opstijven. Klop de slagroom voor de garnering lobbig. Stort de bavarois op een mooi langwerpige schaal en bestrijk hem rondom met slagroom. Spuit toefjes slagroom bovenop en garneer met de kerstversieringen.

Resultaat

Kerstbavaroistaart

TIP: Info over lekkere en super gezonde feestrecepten vind je hier!