Deze heerlijke maaltijdkippensoep met kipbroodjes is naast gezond ook nog eens heel erg lekker. Het bevat alle benodigdheden voor een hoofdgerecht, zoals gevogelte, ei en groente.

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten kippensoep met kippenbroodje

  • 2 pakken kaiserbroodjes (a 4 stuks)
  • 2 eieren
  • 1 pot kippenbouillon (340 ml)
  • 1 zakje soepgroente (250 g)
  • 3 handjes vermicelli
  • Mespunt sambal
  • 2 tomaten
  • Margarine
  • 1 zak eikenbladslamelange (100 g)
  • 1 pakje flinterdun gesneden kipfilet (100 g)

Materialen

  • Oven

Bereiden kippensoep met kippenbroodje

Oven op 225 °C voorverwarmen. Broodjes in 6 min. afbakken. Laten afkoelen. Kap van broodjes snijden. Eieren in 8 min. hardkoken. Af laten koelen en in plakjes snijden. In pan kippenbouillon met 1 liter water aan de kook brengen. Soepgroenten, vermicelli en sambal toevoegen en 3 min. zachtjes koken. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Binnenkant broodjes met margarine besmeren en met sla beleggen. Tomaten over sla verdelen en kipfilet erover draperen. Met plakjes ei garneren. Soep met broodje serveren.