Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Meloenijs met chocolade

Meloenijs met chocolade

Dit heerlijk vegetarische meloenijs met chocolade is erg leuk voor de kinderen, maar is daarnaast ook gewoon lekker! Eenvoudig te maken.

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 360 minuten
Aantal personen: 8

Ingrediënten

  • 1 rijpe galiameloen
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g pure chocolade, in stukjes
  • Materialen

  • Staafmixer of keukenmachine
  • 8 ijslollyvormen (à 60 ml)
  • Bereiden

    Halveer de meloen en verwijder de pitjes. Verwijder de schil en snijd de meloen in stukjes. Pureer de meloen met een staafmixer. Roer de suiker en vanillesuiker door de meloenpuree. Schenk het meloenmengsel tot aan de rand in de ijslollyvormen. Sluit de vormen met het deksel met stokje. Zet de ijslolly’s 6 uur in de vriezer. Doe de chocolade in een glazen kom en verwarm 1 minuut in de magnetron op 600 watt, neem eruit, roer om en laat nog 30 seconden in de magnetron op 600 watt smelten. Laat de chocolade staan, die zal vanzelf verder smelten, verhit eventueel nog 30 seconden. Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de onderkant van de vormen kort onder in heet water. Trek de ijslolly’s voorzichtig uit de vormen. Doop de punten van de ijsjes snel in de gesmolten chocolade. De chocolade zal door de kou van de ijsjes in enkele seconden hard worden. Dien de ijsjes direct op of leg ze tot gebruik naast elkaar in een diepvriesdoos met deksel in de vriezer.

    Resultaat

    Meloenijs met chocolade

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Gerelateerde berichten:

    1. Chocolade petitfours met kersen
    2. Chocolade-crunch bonbons
    3. Chocolade pannenkoek met kersen
    4. Chocolade cakejes
    5. Meloen met rood fruit en vanilleroom

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>