Jong of oud, het maakt niet uit; een stapel pannenkoeken maakt van elke maaltijd een waar feest! Met dit recept maak je eenvoudig naturel pannenkoeken.

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 1

Ingrediënten Pannenkoeken

  • 4 afgestreken eetlepels bloem
  • 1 ei
  • Een snufje zout
  • 2-3 eetlepels melk, mineraalwater of licht bier
  • 1,5 theelepel margarine

Materialen

  • Koekenpan
  • Kom

Bereiden Pannenkoeken

Deze ingrediënten zijn voldoende voor 2 pannenkoeken. Een pannenkoek is in ca. 4 minuten gaar. De vloeistof is afhankelijk van de vulling: of hij zoet is of pikant. Neem bijvoorbeeld nooit bier als u de pannenkoek met jam opdient. Doe de bloem met het ei en het zout in een kom en voeg langzaam, onder goed roeren, de vloeistof toe. Roer goed en zorg dat er geen klontjes ontstaan. Voeg de vloeistof niet ineens toe, maar in gedeelten.

Laat de helft van de boter in de koekenpan heet worden en schep de helft van het beslag in de pan. Als de bovenkant van het beslag droog wordt, keer dan de koek. Laat hem niet te donker worden. Leg de pannenkoek op een voorverwarmd bord en bak de tweede. Voor een luchtige pannenkoek: scheid het ei en klop het eiwit stijf. Schep dit vlak voor het bakken door het beslag. Ter afwisseling: roer door het beslag bijvoorbeeld geraspte kaas of plakjes olijf.

Resultaat

Pannenkoeken