Deze poffertjes-ijstaart is een bijzonder nagerecht, dat heerlijk is voor de kerstdagen, maar welke uiteraard altijd gegeten kan worden. Voor de liefhebber van zoet, en ook voor de vegetariër!

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 10

Ingrediënten Poffertjes-ijstaart

  • 1 bak vanilleroomijs (750 ml)
  • 1 bak chocoladeroomijs (750 ml)
  • 1 pak ambachtelijke poffertjes (290 g)
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 75 g pure chocolade
  • 2 eetlepels chocoladesuikerparels (culisuiker, busje a 270 g)

Materialen

  • Bakpapier
  • Springvorm doorsnede ca. 20 cm

Bereiden Poffertjes-ijstaart

IJssoorten iets zachter laten worden. Bodem van springvorm met bakpapier bekleden. Bolletjes van ijs scheppen. In springvorm bolletjes ijs en poffertjes onregelmatig verdelen en hoog opvullen. Vorm tot gebruik in diepvries zetten. Slagroom stijfkloppen. Chocolade boven hittebestendige kom in stukjes breken. Kom in pan met laagje kokend water hangen (bodem mag die van pan niet raken). Chocolade laten smelten, af en toe roeren. Springvorm uit diepvries nemen. Ring van vorm verwijderen en ijstaart met behulp van bakpapier op bord leggen. Bakpapier eronder wegtrekken. Chocolade over taart druppelen. Garneren met slagroom en suikerparels. Direct serveren.

Resultaat

Poffertjes-ijstaart