Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Poffertjes-ijstaart

Poffertjes-ijstaart

Deze poffertjes-ijstaart is een bijzonder nagerecht, dat heerlijk is voor de kerstdagen, maar welke uiteraard altijd gegeten kan worden. Voor de liefhebber van zoet, en ook voor de vegetariër!

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 10

Ingrediënten

  • 1 bak vanilleroomijs (750 ml)
  • 1 bak chocoladeroomijs (750 ml)
  • 1 pak ambachtelijke poffertjes (290 g)
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 75 g pure chocolade
  • 2 eetlepels chocoladesuikerparels (culisuiker, busje a 270 g)
  • Materialen

  • Bakpapier
  • Springvorm doorsnede ca. 20 cm
  • Bereiden

    IJssoorten iets zachter laten worden. Bodem van springvorm met bakpapier bekleden. Bolletjes van ijs scheppen. In springvorm bolletjes ijs en poffertjes onregelmatig verdelen en hoog opvullen. Vorm tot gebruik in diepvries zetten. Slagroom stijfkloppen. Chocolade boven hittebestendige kom in stukjes breken. Kom in pan met laagje kokend water hangen (bodem mag die van pan niet raken). Chocolade laten smelten, af en toe roeren. Springvorm uit diepvries nemen. Ring van vorm verwijderen en ijstaart met behulp van bakpapier op bord leggen. Bakpapier eronder wegtrekken. Chocolade over taart druppelen. Garneren met slagroom en suikerparels. Direct serveren.

    Resultaat

    Poffertjes-ijstaart

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Gerelateerde berichten:

    1. Bonbons
    2. Vanillekwarktaart met kersen
    3. Stroopwafelparfait
    4. Chocolade petitfours met kersen
    5. Hoe bereid ik zandtaart

    3 Responses to Poffertjes-ijstaart

    • cathy says:

      Het zoet er heel erg lekker uit.
      Maar ik zou graag willen weeten of dat plaatje voor 10 pers. is of voor 1.
      Want ik kan het niet zo duidelijk zien.

    • Nathalie says:

      Het lijkt me heerlijk!
      Maar als ik het voor 5 personen wil maken moet ik dan alle hoeveelheden van de ingrediënten halveren?
      En is direct serveren noodzakelijk?
      Of kan ik de ijstaart ook weer terug in de diepvries zetten?
      Of misschien kan ik de ijstaart zonder chocoladesaus en versieringen in de diepvries laten staan en net voor het eten van de ijstaart de chocolade smelten en de ijstaart garneren. Is dat mogelijk?

    • Maureen says:

      Het lijkt met echt suuuuuper lekker!
      maar, ik zit met een vraag de poffertjes zijn dan toch bevroren? is dit wel goed te eten?

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>