Met dit recept bak je een heerlijk Mexicaans en vegetarisch hoofdgerecht. Een waar genot voor je smaakpapillen.

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Quesadilla’s met tomatensalsa

  • 2 bakjes verse koriander (a 15 g)
  • 2 x 240 g Goudse kaas oud 48+, gemalen
  • 2 rode paprika’s, in heel kleine stukjes
  • 2 zakjes bosuitjes (a 3 stuks), in dunne ringetjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 pak wraptortilla’s (8 stuks)
  • 5 trostomaten, in stukjes
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn

Materialen

  • Vershoudfolie

Bereiden van Quesadilla’s met tomatensalsa

(max. 1 dag van tevoren): snijd de blaadjes van de helft van de koriander grof. Meng in een grote kom de kaas met de paprika, de bosui, de knoflook, de gesneden koriander en de sambal. Verdeel het mengsel over 4 tortilla wraps, leg de andere 4 erbovenop en druk ze een beetje aan. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

Meng de tomaten en de ui. Voeg de olie en de azijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Bak in elk 1 quesadilla 5 minuten tot de kaas gesmolten is en de wraps knapperig zijn. Keer halverwege. Bak daarna de andere 2 quesadilla’s. Snijd ze in vieren en serveer met de tomatensalsa. Bestrooi met de rest van de koriander.