Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Roquefort salade met appel en walnoot

Roquefort salade met appel en walnoot

Appels en walnoten zijn altijd al een goede combinatie, maar zeker in dit geval! Deze heerlijke vegetarische salade kan perfect op brood, maar is natuurlijk ook gewoon zo te eten.

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 2 appels
  • Sap van ½ citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel wittewijnazijn of ciderazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • 150 g waterkers gemengd met rucola
  • 6 lente-uitjes, schuin in kleine ringen
  • 150 g rauwe bietjes, in luciferdunne reepjes of grof geraspt
  • 75 g geroosterde walnoten
  • 100 g roquefort, verkruimeld
  • 25 g geschaafde pecorino
  • Materialen

    Geen

    Bereiden

    Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Druppel er citroensap over zodat ze niet verkleuren. Maak de dressing. Doe de mosterd, azijn, olie en honing in een kleine kom, bestrooi met zout en peper en klop goed door elkaar. Doe een handjevol waterkers en rucolablaadjes in vier kommen en leg er de appels, lente-uitjes en bietjes op. Bestrooi met walnoten en roquefort. Druppel de dressing erover, bestrooi met pecorino en dien onmiddellijk op met knapperig brood.

    Wanneer je de walnoten roostert komen de natuurlijke oliën vrij, worden ze krokanter en krijgen ze meer smaak. Bij deze salade past elke kaas die je kunt verkruimelen zoals stilton, feta en cheshire, maar de iets minder harde roquefort blijft toch het lekkerst. Met handschoenen aan krijg je geen bietjesvlekken op je handen, of je kunt plasticfolie gebruiken om ze vast te houden. In plaats van olijfolie kun je ook walnotenolie gebruiken.

    Resultaat

    Roquefort salade met appel en walnoot
    Bron: dit salade recept is afkomstig uit het kookboek ‘Feel-Good kookboek’, een uitgave van Terra Lannoo.

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Gerelateerde berichten:

    1. Appel walnoten kerstkrans
    2. Zuurkool Salade
    3. Salade van gegrilde tomaatjes
    4. Salade met meloen en gerookte kip
    5. Salade ceasar slasaus

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>