Heb je wat meer geduld en zin in een heerlijk nagerecht? Verras je gasten of gezin dan eens met deze heerlijke Spaanse sinaasappelcrème.

Bereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: 150 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Sinaasappelcrème

  • 4 handsinaasappels
  • 2 dl melk
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 5 eierdooiers
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel amandelschaafsel

Materialen

Geen

Bereiden Sinaasappelcrème

1 sinaasappel goed schoonboenen en 6 mooie plakjes er vanaf snijden. Sinaasappels uitpersen en 6 gave uitgeholde helften bewaren. In pan sinaasappelsap aan de kook brengen en laten inkoken tot ca. 1/2 dl. In pan met dikke bodem melk, suiker en vanillesuiker op laag vuur aan de kook brengen. Eierdooiers in kom schuimig kloppen. Melk al roerend door eierdooiers mengen. Mengsel terug in pan schenken en al roerend tegen kookpunt aan brengen tot crème dikker begint te worden. Pan van vuur nemen. Sinaasappelsap door crème roeren en in ca. 30 minuten laten afkoelen tot kamertemperatuur, af en toe roeren. Slagroom stijfkloppen en luchtig door crème spatelen. Sinaasappelhelften vullen met crème en in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven. In droge koekenpan amandelschaafsel in ca. 1 minuut lichtbruin roosteren.

Sinaasappels op zes bordjes zetten en garneren met schijfje sinaasappel en amandelschaafsel.