Met dit recept maak je overheerlijke spareribs, waarbij het vlees van het bot afvalt. Een hoofdgerecht waar de echte vleesliefhebber geen nee tegen kan zeggen!

Bereidingstijd: 120 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Spareribs

  • 2 potten appelmoes
  • Worchester saus
  • Boullionblokjes (vlees)
  • Paprikapoeder
  • Honing
  • Tomatenpuree
  • Ketchup/Curry
  • Eventueel andere kruiden
  • 6 kilo spareribs

Materialen

  • Grote pan om de spareribs in te koken
  • Klein pannetje
  • Barbecue, oven of grill

Bereiden Spareribs

Zet een pan met ongeveer 1,5 tot 2 liter water op het vuur (afhankelijk van de hoeveelheid spareribs die je hebt), doe hier de boullionblokjes bij (4-8), de appelmoes (zeer belangrijk, wordt het vlees lekker mals van) de tomatenpuree en de spareribs. Laat de spareribs 1 tot 2 uur zachtjes koken en haal ze uit de pan zodra het vlees zacht is geworden. Hoe langer je ze kookt hoe malser ze worden. Laat ze goed uitlekken en dep ze af.

Zet een pannetje op het vuur. Doe hierin 3 eetlepels honing, 3 eetlepels ketchup, worchester saus (niet teveel), en eventueel de andere kruiden (Italiaanse kruiden zijn het lekkerst). Doe een beetje ketjap saus in de pan. Breng dit even aan de kook, en laat het geheel vervolgens een paar minuten afkoelen. Smeer vervolgens de spareribs in met dit mengsel en laat ze even 15 minuten staan. Hierna de spareribs 15 tot 20 minuten in de oven op 200 graden of op de barbecue voltooien.

Resultaat

Spareribs