Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Spareribs

Spareribs

Met dit recept maak je overheerlijke spareribs, waarbij het vlees van het bot afvalt. Een hoofdgerecht waar de echte vleesliefhebber geen nee tegen kan zeggen!

Bereidingstijd: 120 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Aantal personen: 4

Ingredi├źnten

  • 2 potten appelmoes
  • Worchester saus
  • Boullionblokjes (vlees)
  • Paprikapoeder
  • Honing
  • Tomatenpuree
  • Ketchup/Curry
  • Eventueel andere kruiden
  • 6 kilo spareribs
  • Materialen

  • Grote pan om de spareribs in te koken
  • Klein pannetje
  • Barbecue, oven of grill
  • Bereiden

    Zet een pan met ongeveer 1,5 tot 2 liter water op het vuur (afhankelijk van de hoeveelheid spareribs die je hebt), doe hier de boullionblokjes bij (4-8), de appelmoes (zeer belangrijk, wordt het vlees lekker mals van) de tomatenpuree en de spareribs. Laat de spareribs 1 tot 2 uur zachtjes koken en haal ze uit de pan zodra het vlees zacht is geworden. Hoe langer je ze kookt hoe malser ze worden. Laat ze goed uitlekken en dep ze af.

    Zet een pannetje op het vuur. Doe hierin 3 eetlepels honing, 3 eetlepels ketchup, worchester saus (niet teveel), en eventueel de andere kruiden (Italiaanse kruiden zijn het lekkerst). Doe een beetje ketjap saus in de pan. Breng dit even aan de kook, en laat het geheel vervolgens een paar minuten afkoelen. Smeer vervolgens de spareribs in met dit mengsel en laat ze even 15 minuten staan. Hierna de spareribs 15 tot 20 minuten in de oven op 200 graden of op de barbecue voltooien.

    Resultaat

    Spareribs

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Geen gerelateerde berichten.

    One Response to Spareribs

    • Tom says:

      Hoe weet ik nu hoeveel Tomatenpuree/ketchup/curry/paprikapoeder er in moet en wanneer??

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>