Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Stroopwafelparfait

Stroopwafelparfait

Deze stroopwafelparfait is een culinair, vegetarisch en feestelijk nagerecht. Het vereist wat geduld, maar het zal zeker gewaardeerd worden!

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 360 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 250 ml milde yoghurt
  • 12 kleine stroopwafeltjes
  • 1/2 theelepel kaneel (+ extra om te bestrooien)
  • Materialen

  • Plasticfolie
  • Bakpapier
  • Diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
  • Bereiden

    In kom slagroom stijfkloppen. Suiker en yoghurt erdoor kloppen. Van stroopwafels 4 exemplaren apart houden, rest in kleine stukjes snijden en samen met kaneel door yoghurtmengsel scheppen. Diepvriesvorm bekleden met plasticfolie. Yoghurtmengsel in vorm scheppen, met plasticfolie of deksel afdekken en in diepvriezer minimaal 6 uur laten bevriezen.

    Oven voorverwarmen op 175 ºC. Parfait ca. 10 min. voor serveren uit vriezer nemen. Rest van stroopwafeltjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en 2-3 min. in oven warm laten worden (of stroopwafeltjes in broodrooster kort verwarmen). Parfait uit vorm nemen en in plakken snijden. Plakken over vier borden verdelen. Wafeltjes op parfait leggen. Parfait bestrooien met beetje kaneel.

    Resultaat

    Stroopwafelparfait

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Gerelateerde berichten:

    1. Poffertjes-ijstaart
    2. Tiramisu met kaneel
    3. Haasfilet in lavendelsaus
    4. Suikerhartjes met room en kersen
    5. Sinaasappelcrème

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>