Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Thaise soep met omeletspiraaltjes

Thaise soep met omeletspiraaltjes

Als liefhebber van soep is deze Thaise soep met omeletspiraaltjes een echte aanrader. Bereid met diverse groente en uiteraard ei.

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel zonnebloem- of wokolie
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 1 kleine struik paksoi, in reepjes
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • ½ theelepel suiker
  • ½ rood pepertje, fijngehakt
  • 1 bosje koriander
  • Materialen

    Geen

    Bereiden

    Breng 900 ml water aan de kook (waterkoker). Klop het ei goed los met een snuf zout. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin een zo dun mogelijk omeletje Laat de omelet op een bord afkoelen zodra de bovenkant gestold is, rol op en snijd overdwars in dunne reepjes. Doe het water met de bouillonblokjes en wortelblokjes in een pan en breng aan de kook, Draai het vuur laag, doe de paksoi erbij en laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer de sojasaus, suiker en gehakte peper door de hete soep. Draai het vuur uit en schep de soep in kommen. Knip de blaadjes van de koriander erboven fijn en verdeel de omeletspiraaltjes over de soepkommen Geef er eventueel rijstcrackertjes bij.

    Resultaat

    Thaise soep met omeletspiraaltjes
    Bron: dit soep recept is afkomstig uit het kookboek ‘Spitsuurkoken’, een uitgave van Terra Lannoo.

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Gerelateerde berichten:

    1. Oosterse kip
    2. Hoe maak ik soep van verse doperwten
    3. Pittige tomaten/paprika soep
    4. Hoe maak ik gebonden soep

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>