Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Tiramisu met kaneel

Tiramisu met kaneel

Wil je even wegdromen? Dan is dit het nagerechtje voor jou! Wie houdt er niet van een overheerlijk stukje Tiramisu? En dit keer kan je hem ook zelf gaan maken want het is helemaal niet moeilijk! Een aanrader dus voor Kerst of Oudjaar.

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 180 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 50 g suiker
  • 50 g poedersuiker
  • 100 g mascarpone
  • 1 pak “lange vingers” (boudoir koekjes)
  • 3 eiwitten
  • 3 eierdooiers
  • 100 g slagroom
  • 5 eetlepels Amaretto
  • 3 eetlepels kaneel
  • 1 deciliter espresso
  • Materialen

  • Mixer
  • Spatel
  • Ovenschaal
  • Zeefje
  • Koelkast
  • Bereiden

    De eierdooiers luchtig en dik kloppen met de suiker. Daarna de eiwitten stijf kloppen met poedersuiker. Het eigeel en eiwit mengen met een spatel. De mascarpone los kloppen en de slagroom er door heen mengen, tot alles mooi gemengd is. Daarna met een spatel door het eimengsel gaan.

    De ovenschaal bedekken met boudoir koekjes en espresso erover heen gieten. Dan een laag van het mascarpone-eimengsel er bovenop leggen. Daarop de rest van de lange vingers leggen en de Amaretto erover gieten. Daarna bedekken met de andere helft van het mascarpone-eimengsel. Als afwerking bestrooien met de 3 eetlepels kaneel. Zet het geheel daarna 3 uren in de koelkast tot het opgesteven is.

    Smakelijk!

    Resultaat

    Tiramisu met kaneel

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Gerelateerde berichten:

    1. Tiramisu
    2. Kerstbavaroistaart
    3. Advocaatcharlotte
    4. Sinaasappelcrème
    5. Hoe bereid ik bavarois

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>