De slowjuicer is sinds een aantal jaren zeer populair. Je kunt het apparaat zien als de nieuwste hype op het gebied van gezonde sappen. Sap uit een slowjuicer is namelijk veel gezonder dan uit een blender of een sapcentrifuge. Geen wonder dat een slowjuicer in steeds meer Nederlandse huishoudens te vinden is. Heb jij inmiddels ook een slowjuicer in huis? Dan zijn een aantal gezonde slowjuicer recepten natuurlijk mooi meegenomen. Je vindt ze verderop in deze blog.

Wat is een slowjuicer?

Een slowjuicer, de naam zegt het eigenlijk al, perst het sap langzaam uit groente en fruit. Dit in tegenstelling tot een sapcentrifuge waarbij het fruit en de groente vermalen en het sap eruit geslingerd wordt. Door deze langzame en koude persing blijven alle waardevolle vitaminen en mineralen behouden waardoor je er met gemak zo veel mogelijk van binnen krijgt. Er zijn twee verschillende soorten slowjuicers op de markt, namelijk de horizontale- en de verticale versie. Wat voor jou de beste slowjuicer is hangt voornamelijk af van je wensen en je budget.

2 gezonde slowjuicer recepten

2 gezonde slowjuicer recepten

Heb jij ook een slowjuicer, maar ben je nog niet helemaal thuis in de sapjes die je ermee kunt maken? Geen nood, hieronder vind je 2 gezonde slowjuicer recepten om je op weg te helpen.

Slowjuicer recept 1: De dag beginnen met boerenkool

Je leest het goed, begin de dag met boerenkool. Bij ons kennen we boerenkool natuurlijk al decennia als “avond” groente, vooral in de stamppot maar wist je dat het in andere landen bekend staat als superfood? Boerenkool zit namelijk vol vitaminen en mineralen en is hét perfecte ingrediënt voor een gezond ontbijt.

Benodigdheden:

  • 1 banaan
  • 200 gram boerenkool
  • 2 wortels
  • 8 aardbeien
  • 1 sinaasappel

Was de boerenkool, aardbeien en wortels. Snijd de ingrediënten in kleinere stukken en schil de sinaasappel. Stop alle ingrediënten, behalve de banaan, in de slowjuicer en zet deze aan. Als de ingrediënten verwerkt zijn, zet je de slowjuicer in de laagste stand en stop je de banaan erin. Drink deze sap wel gelijk op!

Slowjuicer recept 2: Een tropische belevenis

Met dit slowjuicer recept waan je jezelf op een bounty eiland. De smaak is fantastisch en het sap zit bordenvol vitaminen, vezels en mineralen.

Benodigdheden:

  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ ananas
  • 1 citroen
  • 1 mango
  • 2 gele kiwi’s

Was de bleekselderij en verwijder van alle de schil van alle ingrediënten. Snij vervolgens alles in kleine stukjes en zet de slowjuicer aan. Geniet!

Slowjuicer kopen?

Heb jij nog geen slowjuicer in huis maar ben je na het lezen van dit blog enthousiast geworden en wil je er graag één aanschaffen? Neem dan zeker eens een kijkje op https://www.best-verkochte.nl/beste-slowjuicer/. Hier vind je de beste slowjuicers van dit moment.