Steeds meer mensen ontdekken de heerlijke recepten uit de Arabische keuken. De Arabische gerechten zijn een welkome afwisseling op de recepten die de meeste Nederlanders vaak eten zoals pasta, rijst en aardappels. Met name Marokkaans Arabisch koken is de laatste jaren erg in trek. Je ziet steeds meer goede Marokkaanse restaurants en ook thuis gaan mensen met deze heerlijke keuken aan de slag. In dit artikel bespreken we drie hele lekkere en eenvoudige recepten uit de Arabische keuken!

Marokkaanse couscous

Als je aan een Arabisch gerecht denkt zal couscous je waarschijnlijk al snel te binnen schieten. Het volgende gerecht voor twee personen bevat ongeveer 150 gram couscous en 150 gram kipfilet. Verder heb je een ui, 100 gram wortelen, een courgette, 10 gram peterselie en 200 gram tomatenblokjes nodig. Een belangrijk ingrediënt uit de Marokkaanse keuken dat je ook in dit recept kunt gebruiken is het ras el hanout kruidenmengsel.

Als je over een tajine (een soort stoofpan) beschikt kun je het hierin maken maar ook een andere braadpan is prima geschikt. Je bakt eerst de kip en voegt vervolgens de ui en groenten toe. Vervolgens voeg je ook de tomatenblokjes en ras el hanout toe en laat je het mengsel een minuutje of vijf stoven. De couscous bereid je volgens de aanwijzingen op de verpakking om tenslotte peterselie en peper en zout naar smaak toe te voegen. Je kunt de twee pannen apart serveren maar ook mengen is een prima optie. Dit recept is heerlijk, makkelijk te maken en ook nog eens gezond!

marokkaanse-couscous

Lees ook: Alle weetjes over bakken met olijfolie!

Stoofpot met lamsvlees

Stoofgerechten zoals het hierboven beschreven recept horen echt bij de Marokkaanse en Arabische keuken. Je kunt hier niet alleen kippenvlees voor gebruiken maar ook rund en schaap komen vaak terug. Het volgende stoofpotje voor twee personen is dan ook met 250 gram lamsvlees. Verder heb je een ui, twee teentjes knoflook, olijfolie, zonnebloemolie harissa, gemberpoeder, kurkuma, peterselie, twee wortelen en 200 gram sperziebonen nodig. Je bakt het lamsvlees in de twee verschillende soorten olie om vervolgens de ui en knoflook toe te voegen. Na een minuut of 7 kun je ook de kruiden aan dit mengsel toevoegen. Enkele minuten later kun je ook de groenen toevoegen met 200 milliliter lauw water. Na ongeveer drie kwartier stoven is het heerlijk gerecht klaar om op te eten. Het kan uitstekend geserveerd worden met couscous of rijst.

Libanese Tabouleh salade

Een van de meest populaire recepten uit de Arabische keuken is de volgende tabouleh salade. Dit recept is typisch voor de Libanese keuken en is erg gezond en vooral erg lekker. Voor twee personen heb je nodig: 150 gram bulgur, 3 bosuitjes, een komkommer, 4 tomaten 10 gram munt en peterselie, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap en een beetje zout en peper. Terwijl je de bulgur bereid volgens de instructies op de verpakking kun je beginnen met het snijden van de groentes. Als je alles fijn gesneden hebt kun je de ingrediënten samenvoegen in een bak en naar smaak peper en zout toevoegen. En binnen twintig minuten zet je zo een heerlijke en gezonde salade op tabel. Eet smakelijk!