3 verrassende vleesgerechten voor de BBQ
De zomer komt er weer aan en dat betekent dat ook de BBQ’s weer tevoorschijn komen. Wij Nederlanders vinden het heerlijk om een lekker lapje vlees van de BBQ te eten. Bovendien is er niets gezelliger als BBQ’en met het hele gezin. Na een tijdje kunnen de standaard kipspiesjes en hamburgers gaan vervelen. Heb jij behoefte aan wat BBQ-inspiratie? Dan kun je natuurlijk op het internet zoeken naar BBQ recepten, maar het aanbod is immens en niet elk gerecht is even lekker. Om het wat eenvoudiger te maken voor je hebben wij 3 verrassende vleesgerechten voor de BBQ op een rijtje gezet. Steek de kolen maar vast aan!
1. Biefstukspies met mango
De kipspiesjes behoren tot de populairste BBQ-gerechten en is simpel te bereiden. Ditzelfde geldt voor de biefstukspies. De relatief dure biefstuk staat niet bepaald bekend als BBQ vlees, maar deze spiesjes zijn om te smullen. Bovendien is biefstuk een gezond stuk vlees. De overheerlijke biefstuk smaak in combinatie met de zoete stukken mango zorgen voor een verrassend lekkere smaaksensatie.
Ingrediënten:
- 300 gram biefstuk
- 1 Mango
- 1 Lente-ui
- 1 limoen
- 1 lepel honing
- 2 lepels sojasaus
- Zout en peper
Bereiding:
Snijd de biefstuk in stukjes en doe deze in een kom. Marineer het vlees met honing, sojasaus, peper en limoensap en laat minstens een uurtje marineren. Snij ondertussen de mango in gelijke stukken en doe hetzelfde met de bosui. Rijg nu alles aan spiesjes bak deze gaar in ongeveer 5 minuutjes.
2. Souvlaki
Souvlaki is een van de populairste Griekse vleesgerechten, maar wist je dat je dit zelf ook eenvoudig op de BBQ kunt bereiden?
Ingrediënten:
- 400 gram varkenshaas
- Olijfolie
- 2 rode uien
- 1 knoflookteen
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 citroen
Bereiding:
Snijd de varkenshaas in gelijke stukken en doe deze in een grote kom. Marineer het vlees nu met de knoflook, peper, zout, oregano en olijfolie. Laat een uurtje marineren en snijd de uien in partjes. Rijd nu het vlees en de rode ui aan spiesjes en bak in ongeveer 5 minuten gaar. Serveer met citroensap en/of Tzatziki saus.
3. Worstjes met Salie
Worsten zijn ook erg populair op de BBQ. De normale worsten doen het goed, maar ook de wat uniekere zoals deze met salie en ontbijtspek omgewikkelde runder-saucijzen zijn om je vingers bij af te likken.
Ingrediënten:
- Runder-saucijzen
- Blaadjes verse salie
- Plakjes ontbijtspek
Bereiding:
Snijd de worst in stukken van ongeveer 2 centimeter. Wikkel nu per stukje worst een blaadje salie én twee plakken ontbijtspek eromheen. Je kunt ze voor de zekerheid met een satéprikker bij elkaar houden. Bak in ongeveer 5 minuutjes gaar op de BBQ!
Wat is jouw favoriete vleesgerecht voor op de BBQ? Laat het ons weten in de comments hieronder.