De zomer zit er weer zo goed als op en dus is het weer tijd voor de herfst. De tijd van mooi gekleurde bomen, flinke stormen en natuurlijk lekker gezellig binnen zitten met familie en vrienden. Hier horen natuurlijk lekkere herfst gerechten bij. In dit artikel bespreken we een aantal simpele maar heerlijke herfst recepten.

Herfstsalade met pompoen en geitenkaas

Wat dacht je van een lekkere herfstsalade met pompoen en geitenkaas. Verdere ingrediënten zijn knoflook, ui, olijfolie, parmaham, rucola, sumak, paddenstoelen, rode wijnazijn, peper en zout. Om te beginnen doe je de pompoen en ui met sumak, peper en zout in de oven. Vervolgens bak je de paddenstoelen met wat knoflook en voeg je alles samen met de rucola en eventuele andere sla, parmaham en geitenkaas. Je kunt ervoor kiezen het geheel af te laten koelen of de warme ingrediënten juist lekker warm te laten. De hoeveelheden van de verschillende ingrediënten van deze heerlijke salade kun je ook van je eigen smaak af laten hangen.

Wraps met paddenstoelen

Een ander lekker herfst lunchgerecht zijn de wraps met paddenstoelen. Je maakt deze wraps met bospaddenstoelen, 750 gram gemengde paddenstoelen, 500 gram gehakt, uien, Parmezaanse kaas, walnoten, knoflook, peterselie, tijm en wat peper en zout. Eerst rooster je de walnoten en snij je alle groenten en kruiden. Dan bak je het gehakt met de uien en kruiden en voegt vervolgens de paddenstoelen toe. Vervolgens schep je het mengsel op de wraps met de kaas. Je kunt dit heerlijke recept trouwens ook best als herfst hoofdgerecht eten. 

Herfst ovenschotel met rodekool en gehakt

Hoewel aardappel met hollande groentes over het algemeen vooral met de winter worden geassocieerd zijn er wat ons betreft ook genoeg gerechten voor in de herfst mee te maken. Zo kun je een heerlijke herfst ovenschotel met rode kool en gehakt maken. Hier heb je ongeveer 800 gram rode kool, een kilo aardappels en 500 gram gehakt nodig. Verder heb je nog wat melk, twee appels, twee sjalotten en een paar eetlepels panko nodig. Na het koken van de rode kool en aardappels en het bakken van het gehakt kun je gaan beginnen met het maken van de ovenschotel.

Eerst moet je de aardappels met wat melk en boter tot puree stampen. En vervolgens kun je de ingrediënten samen in de ovenschaal voegen met de appels die je ook eerst even kort kunt bakken. Bovenop strooi je de panko en wat roomboter. Na een minuut of 35 op 180 graden kun je heerlijk smullen van deze ovenschotel.

Pasta met truffelsaus met paddenstoelen

Een van onze andere favoriete herfst diner recepten is de volgende pasta met truffelsaus en paddenstoelen. Hier heb je naast 300 gram pasta, een sjalotje, drie tenen knoflook en 300 milliliter room ook 2 eetlepels truffeltapenade voor nodig. Daarnaast moet je 100 gram Parmezaanse kaas en 400 gram gemengde paddenstoelen toevoegen. Je voegt een voor een de ingrediënten voor de saus toe in een koekenpan waar je met de knoflook en sjalot begint. Ondertussen kook je de pasta en zo kun je al binnen een half uur genieten van dit heerlijke herfst eten. Eet smakelijk!