Heb je moeite met slapen omdat je trek hebt in iets lekkers? Probeer dan eens één of meerdere etenswaren uit dit artikel om ervoor te zorgen dat je voldoende slaap krijgt!

Kersen

Verse en gedroogde kersen zijn een van de weinige natuurlijke voedingsbronnen van melatonine; een chemie dat de interne klok van ons lichaam controleert om te zorgen voor een reguliere slaap. Onderzoekers die (zure)kersen onderzocht hebben vonden een hoog gehalte aan melatonine en raden het daarom aan om deze één uur voor bedtijd te nuttigen. Je kunt ze natuurlijk ook nemen als je bijvoorbeeld op reis gaat en je wilt graag makkelijker kunnen slapen in het vliegtuig.

Bananen

Potassium en magnesium zijn natuurlijke spierontspanners, en bananen beschikken over beide. Ze bevatten tevens het aminozuur L-tryptofaan, wat omgezet wordt in de hersenen naar 5-HTP. 5-HTP wordt op zijn beurt omgezet in serotonine (een ontspannende neurotransmitter) en melatonine.

Geroosterd brood

Koolhydraat-rijk voedsel activeert de insuline productie, wat aan zet tot onder andere slaap. Sneller moe worden kan door het vrijgeven van tryptofaan en serotonine te versnellen. Beide zijn hersen chemicaliën die ervoor zorgen dat je ontspant en je eerder de slaap kunt vatten.

Havermout

Net zoals geroosterd brood activeert een kom havermout de insuline productie, verhoogt het bloedsuiker gehalte op een natuurlijke wijze en zorgt ervoor dat je je slaperig voelt. Havermout bevat tevens melatonine, wat door vele mensen gebruikt wordt als een slaapmiddel.

Warme melk

Net zoals bananen bevat melk het aminozuur L-tryptofaan, wat omgezet wordt in de hersenen naar 5-HTP. 5-HTP wordt op zijn beurt omgezet in serotonine (een ontspannende neurotransmitter). Warme melk is ook rijk aan calcium, wat tevens aanzet tot slaap.

.