Ben jij eigenaar van een bedrijf en heb je een bedrijfskantine waar jouw medewerkers gezamenlijk kunnen lunchen? Dan is het natuurlijk van belang dat je lekkere lunchrecepten te bieden hebt. Natuurlijk niet alleen lekkere ongezonde gerechten, want het is ook belangrijk dat jouw medewerkers een gezonde lunch kunnen scoren. Heb jij voor jouw bedrijf nog inspiratie nodig voor gezonde lunchrecepten? Wij zetten wat goede ideeën voor je op een rij.

Salades

Iets dat tegenwoordig eigenlijk niet meer mag ontbreken in een bedrijfskantine zijn salades. En dan hebben we het niet over de kant- en klare salades, die vaak ongezonder zijn dan ze lijken. Het is het meest gezond als je ervoor zorgt dat je in de bedrijfskantine een verse salade hebt, zonder onnodige toevoegingen. Het is daarom als kok het beste idee om de groenten zelf te snijden en de dressing hier nog niet direct overheen te doen. Doe de dressing eroverheen wanneer je de salade gaat serveren voor je personeel. Op deze manier bied je een gezonde lunch aan in de bedrijfskantine. Niet alleen gezond, maar ook vaak nog eens enorm lekker! Een groot voordeel aan salades is dat je hiermee eindeloos kunt variëren. Zo hoef je niet iedere week dezelfde salades aan te bieden in de bedrijfskantine. Er zijn veel verschillende soorten gezonde salades, waardoor je steeds iets nieuws kunt uitproberen.

Ei

Een lekkere en tegelijkertijd gezonde lunch voor in de bedrijfskantine is ei. Ei bevat veel eiwitten en is daarom zeker gezond. Je kunt ei natuurlijk op meerdere manieren voorbereiden. Denk bijvoorbeeld maar aan een gekookt, gehusseld of geklutst ei. Maak je ei nog gezonder door wat groente eraan toe te voegen, bijvoorbeeld bij een geklutst ei. Door eiergerechten aan te bieden in je bedrijfskantine zorg je ervoor dat jouw medewerkers een eiwitrijke maaltijd kunnen scoren.

Soep

Soep is een fantastische maaltijd voor in de bedrijfskantine. Soep is niet alleen een lekkere maaltijd voor de medewerkers van het bedrijf, soep kan ook nog eens enorm gezond zijn. Je kunt namelijk van alles in soep gooien: denk bijvoorbeeld aan ui, knoflook, vlees en groenten. Met soep kun je dan ook eindeloos variëren, waardoor je steeds een andere variant kunt maken en dus aan kunt bieden in de bedrijfskantine.

Wraps

Wraps

Iets dat ook zeker als gezonde lunch kan worden gezien in een bedrijfskantine, zijn wraps. Je kunt wraps namelijk zo gezond maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van volkoren wraps of het maken van groenten wraps. Je kunt wraps dan ook met van alles vullen.

Yoghurt

Lekker en gezond: yoghurt is zeker een geschikt lunchgerecht voor in de bedrijfskantine. Denk bijvoorbeeld aan een Griekse yoghurt met weinig vet of yoghurt met granola, fruit of een handje noten. Een groot voordeel aan yoghurt is dat het goed vult en bovendien ook gezond is. Zeker een goed idee om aan de medewerkers van je bedrijf aan te bieden, dus!

Naast een gezonde lunch is het ook belangrijk dat je jouw medewerkers voldoende drinken kunt aanbieden. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Iets dat goed is om te doen, is om geen ongezonde dranken aan te bieden bij een gezonde lunch. Dit ligt namelijk enorm in contrast met elkaar. Denk juist aan het aanbieden van bijvoorbeeld water, fruitwater, jus d’orange koffie of thee in de bedrijfskantine.

Het is natuurlijk leuk om in jouw bedrijfskantine uniek servies aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het bedrukken van servies met jouw bedrijfslogo erop. Denk bijvoorbeeld aan kop en schotels bedrukken. Dit is leuk voor het personeel, maar ook voor bijvoorbeeld belangrijke bezoeken van relaties of klanten. Je maakt hiermee een goede en professionele indruk. Niet alleen kop en schotels kun je bedrukken, denk bijvoorbeeld ook aan mokken bedrukken. Door jouw bedrijfskantine vol te zetten met bedrukt servies, zullen bezoekers van deze kantine jouw bedrijfsnaam niet snel meer vergeten en dit is een groot voordeel.

Hoe dan ook is een gezonde lunch in jouw bedrijfskantine van groot belang. Op deze manier bied je de medewerkers namelijk de mogelijkheid om een gezonde lunch te kunnen scoren. Uiteraard kun je de lunches met elkaar afwisselen, waarbij het menu de ene dag gezonder is dan de andere dag.