Tijdens de koude doch gezellige feestdagen kan een heerlijk dessert niet ontbreken. Met onderstaand recept leer je hoe je heerlijke advocaatcharlotte klaar maakt!

Bereidingstijd: 60 minuten
Wachttijd: 15 minuten
Aantal personen: 6

Ingrediënten Advocaatcharlotte

  • 2, 5 dl melk
  • 1/2 vanillestokje, opengespleten
  • 2 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 dl slagroom
  • 0,7 dl advocaat
  • Voor de lange vingers: 2 1/2 ei, 60 g bloem en 60 g suiker
  • Garnering: 3 eiwitten en suiker

Materialen

  • Pan
  • Charlottevorm
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Bakblik
  • Oven

Bereiden Advocaatcharlotte

De melk met het in de lengte doorgesneden vanillestokje langzaam aan de kook brengen. De eidooiers met de suiker witslaan en de hete melk hier geleidelijk en al roerend bij schenken. De massa terug doen in de pan en op een lage hittebron al roerend laten binden. Let op dat de vloeistof niet gaat koken! De gelatine in ruim koud water oplossen, uitknijpen en in de hete vla op laten lossen.
De vla in een koud waterbad lobbig roeren. De halfstijf geslagen room en advocaat door de vla spatelen en de massa overdoen in een met koud water omgespoelde charlottevorm. De bavarois enkele uren in de koelkast op laten stijven.

Voor de lange vingers de eieren splitsen. De eidooiers met 25 gram suiker wit slaan. De eiwitten met de rest van de suiker stijf slaan. Achtereenvolgens de bloem en de eiwitten door de eidooiers spatelen. Het beslag op een met bakpapier belegd bakblik spuiten en de ‘lange vingers’ in de op 180ºC voorverwarmde oven in 15 minuten gaar laten worden.

De bavarois storten en de lange vingers eromheen zetten en vastbinden. De eiwitten met iets suiker stijf slaan en hiervan nopjes op de bavarois spuiten.

Resultaat

Advocaatcharlotte