Bonbons
Wie is er nou niet dol op bonbons? Dit gerecht is de manier bij uitstek om je geliefde te veroveren tijdens Valentijnsdag. Waar wacht je nog op? Probeer het nu zelf!
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 6
Ingrediënten Bonbons
- Pure chocolade 500 gr
- Room 500 ml
- Grappa 2 lepels
Materialen
- Bekken
- Garde
- 2 vorken
- Litermaat
- Weegschaal
- Stalen rekjes
- Pan
- Vierkant bakje
- Appel/parisienneboor
- Bakplaat
Bereiden Bonbons
Weeg 500 gr pure chocolade af. Weeg 500 ml room af. Doe de room in een pan, direct de pan er af halen zodra het begint te koken. Doe de chocolade in een bekken en doe de warme room erbij. Met een garde goed door roeren. Daarna 2 lepels grappa erbij. Doe de chocolade in een vierkant bakje en zet dit in de koelkast zodat het steviger wordt. Zet een pan met warm water op en haal de chocolade uit de koelkast. Maak bolletjes met een appel/parisienneboor. Het warm water zorgt voor mooie ronde bolletjes. Leg de bolletjes op een bakplaat en daarna de bakplaat in de koelkast. Verwarm een laagje pure chocolade via au beur-marie. Daarna met 2 vorken de chocolade bolletjes in de gesmolten chocolade doppen en op een rekje leggen. Tenslotte laten drogen en serveren.