Dit speciale kerstrecept zal je gasten een onvergetelijke avond bezorgen! Ook dit doorslaand succes leren bereiden? Lees dan onderstaand recept.

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 60 minuten
Aantal personen: 6

Ingrediënten Bread & Butterpudding

  • 2 plak beschuitbollen
  • 100 gr roomboter
  • 200 gr double cream of mascarpone
  • 1 potje Chivers Olde English marmalade met whisky
  • 500 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 4 eidooiers
  • 1 el vanille-essence
  • 5 el rietsuiker
  • 100 ml whisky
  • 3 el boter (voor de saus)
  • 8 el rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker (voor de saus)
  • 200 ml slagroom (voor de saus)
  • 200 ml whiskey (voor de saus)
  • 1 el vanille-essence (voor de saus)

Materialen

  • Taartvorm (a 20 cm)
  • Creme brulee brander

Bereiden Bread & Butterpudding

Snij de beschuitbollen diagonaal in zessen. Leg de stukjes in een vuurvaste schaal en toast ze ca 15 min in een oven van 175°C. Smelt intussen de roomboter in een steelpannetje. Haal de toast uit de oven, laat even afkoelen en besmeer de helft dik met marmelade. Vet een vuurvaste schaal in. Leg de stukken toast erin. Giet de gesmolten boter erover en hussel. Roer eieren en eidooiers los met suiker, vanille-essence en whiskey. Roer de mascarpone los met de slagroom Meng eimengsel en roommengsel en giet het over de toast. Bak 45 a 50 min in een oven van 175°C – het roommengsel moet dan gestold zijn.

Butterscotchsaus: Smelt de boter. Voeg als deze bruist de suiker toe en roer tot de suiker helemaal is opgelost. De saus moet bubbelen. Voeg voorzichtig de room toe. Roer goed, voeg de whiskey onder voortdurend roeren toe, haal van het vuur, voeg de vanille-essence toe, laat ietwat afkoelen en giet de warme saus bij het serveren over de pudding

Resultaat

Bread & Butterpudding met whiskey-marmelade & butterscotch-saus