Een broodje roergebakken vlees wordt vaak gegeten tijdens carnaval. Het is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Voor de keukenprins Carnaval!

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten Broodje roergebakken vlees

  • 150 gr lange varkenshaas
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 gele paprika
  • 1 Pain de Campagne (brood – 400 gr)
  • 2 tl sesamolie
  • 1 rode ui
  • 200 gr paksoi
  • 2 el zonnebloemolie

Materialen

  • Grill
  • Wok

Bereiden Broodje roergebakken vlees

Snijd de varkenshaas in repen. Meng het vlees met de ketjap en gemberpoeder. Laat het vlees ca. 15 minuten marineren. verwarm de grill voor. Was de paprika en halveer hem. verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Halveer het brood overdwars en besmeer de binnenkanten met de sesamolie. Rooster het brood ca. 4 minuten onder de grill. pel de ui en snijd hem in ringen. Was de paksoi en snijd hem in brede repen. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak het vlees met de ui ca. 4 minuten. Voeg de paksoi en de paprika toe en roerbak ca. 2 minuten. Schep het vleesmengsel io de onderste helft van het brood en bedek met de bovenste helft. Snijd het brood in 2 punten.

Resultaat

Broodje roergebakken vlees