Het is misschien wel het makkelijkste recept ooit: cake! Maar je kunt er zo veel kanten mee op, als je maar weet hoe je de basis maakt.

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 60-120 minuten
Aantal personen: 4-8

Ingrediënten Cake

  • 3 eieren
  • 250 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram suiker
  • Snufje zout

Materialen

  • Cakevorm
  • Satéprikker
  • Oven

Bereiden Cake

Doe de suiker en de boter in een kom bij elkaar en meng dit tot een glad deeg. Voeg hier ook meteen de vanillesuiker en het snufje zout aan toe. Wanneer het deeg mooi glad is voeg je de eieren toe. Ook nu meng je het tot een glad deeg. Het is belangrijk dat je de eieren netjes schoon breekt en mogelijke resten schaal en bloed eruit haalt, dit is natuurlijk nooit lekker in een cake. Na de eieren is de bloem aan de beurt en wanneer dit tot een glad deeg gemengd is, kun je het in de cakevorm gieten.

Zet de cakevorm in een voorverwarmde oven van 160 graden Celcius en wacht een uur. Na dit uur controlleer je door een satéprikker in de cake te prikken of de cake gaar is. Blijft er nog deeg aan plakken, laat de cake dan nog even in de oven. Blijft er niets meer aan de satéprikker plakken, dan is de cake gaar. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen. Doe er bij het serveren een laagje poedersuiker overheen en smullen maar.

Hoewel dit een ongelooflijk eenvoudig recept is, biedt het de mogelijkheid om eindeloos te variëren om zo steeds een ander soort cake op tafel te kunnen zetten. Doe bijvoorbeeld wat cacao bij het deeg voor een chocolade cake, of doe het deeg in een ronde springvorm en leg er een laag appelstukjes (met wat rozijntjes) over gevolgd door een aantal slierten deeg voor versieren en je hebt een heerlijke appelcake. Doe kleine brokjes chocolode door het deeg voor een chipolata-cake. Kortom, er is geen excuus om geen lekkere cake op tafel te kunnen zetten.

Resultaat

Cake