Dit Spaanse gerecht is voor de vleesliefhebber. Het bevat niet alleen (scharrel)kippenborst of kipfilet, maar ook nog blokjes chorizo omringt met heerlijke cannellinibonen.

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 1

Ingrediënten Cannellinibonen met kip en chorizo

  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 scharrelkippenborst of scharrelkipfilet
  • 125 g verse boerenkool, in stukjes gescheurd
  • 1 tot 2 theelepels olijfolie
  • 100 g chorizo, in kleine blokjes
  • 1 blik cannellinibonen (ca. 400 g), uitgelekt
  • (Gerookte) milde paprikapoeder

Materialen

Geen

Bereiden Cannellinibonen met kip en chorizo

Breng in een pan de bouillon aan de kook, leg het stuk kip erin en laat het op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes koken of tot elk spoortje roze is verdwenen. Controleer of het vlees gaar is door er met de punt van een mes in te prikken. Kook intussen de stukjes boerenkool ongeveer 5 minuten in kokend water met zout en laat ze uitlekken. Verhit vervolgens de olie in een koekenpan, doe er de gehakte chorizo in, doe er de uitgelekte cannellinibonen bij en laat alles goed warm worden. Roer zo nu en dan. Maak het mengsel smeuïg met een paar eetlepels van de kippenbouillon – of meer, als je het wat soepiger wilt hebben. Kieper de bonen en chorizo in een ondiepe schaal of op een diep bord, leg er de boerenkool op (sprenkel er een klein beetje extra vierge olijfolie op als je dat wat lijkt), schep met een spatel of visschep de kip uit de bouillon en leg die op de boerenkool. Bestrooi de bleke kippenborst met paprikapoeder en neem even de tijd om dit Spaanse stilleven te bewonderen voordat je er het mes in zet.

Ik gebruik graag een borststuk van de kip, zonder vel, maar met bot, maar gewoon kipfilet is ook goed. In plaats van kip kun je heel goed stevige witte vis gebruiken (vervang de kippenbouillon in dat geval door visbouillon) en die hoef je niet langer dan 3 minuten te pocheren.

Bron: dit Nigella Lawson recept is afkomstig uit het kookboek ‘Nigella bijt’, een uitgave van Uitgeverij Contact.