Deze witte lunchbol met kruidig gehakt en muntsaus is een waar genot om te nuttigen tussen al de alcoholische dranken en andere hapjes.

Bereidingstijd: 45 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten Carnavalsbroodje

  • 200 gr rundergehakt
  • Zout
  • Peper
  • 1 tl ketoembar
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 2 kleingesneden bosuitjes
  • 2 tl muntsaus (Colmans sweetened mintsauce is verkrijgbaar bij delicatessezaak of toko)
  • 2 tl kappertjes
  • 11 eetl havermout
  • 1 teentje knoflook
  • Bloem
  • 2 eetl olijfolie
  • 3 eetl biogarde roer
  • 1 eetl muntsaus
  • 2 witte lunchbollen
  • Boter
  • 1/4 komkommer in plakjes
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden

Materialen 

Geen

Bereiden Carnavalsbroodje

Maak het gehakt aan met zout, peper, ketoembar en kademom. Voeg bosui, 2 tl muntsaus, kappertjes en havermout toe en pers het teentje knoflook erboven uit. Kneed alles goed door elkaar. Vorm er 2 platte schijven van en bak ze in de hete olie in ong. 5 min. gaar en goudbruin. In een kommetje de biogarde en 1 eetl. muntsaus tot een sausje roeren. Snijd de lunchbol open en besmeer de helften dun met boter, beleg de onderste helft met plakjes komkommer. Leg de warme schijven gehakt erop en schep de saus erover. Garneren met de ringen ui. Klap het broodje dicht.

Resultaat

Carnavalsbroodje