Dit recept is afkomstig uit België, en mede door haar zoetheid zeer geschikt voor Valentijnsdag. Verras je Valentijn met deze knapperige chocolade.

Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten Chocolade-crunch bonbons

  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 25 g boter
  • 100 g gezeefde poedersuiker
  • 50 g gepofte rijst
  • 3 tl cacao
  • 100 g melkchocolade

Materialen

  • 2x Pan
  • Pannetje
  • Klein rechthoekig vormpje
  • Pannenkoekmes

Bereiden Chocolade-crunch bonbons

In een ruime pan de honing zachtjes verwarmen met de boter. Daar de poedersuiker, de gepofte rijst en de cacao bijroeren Een rechthoekige kleine vorm (eventueel van karton) invetten en de massa hierin scheppen, licht aandrukken en gladstrijken. Een pannetje met de melkchocolade in een pan met kokend water al roerend laten smelten. De gesmolten chocolade over de crunch-massa uitschenken en direct met een pannenkoekmes gladstrijken. Dit hard laten worden en daarna in bonbons van anderhalve cm snijden.

Resultaat

Chocolade-crunch bonbons