Gebakken aardappelplakjes met ui en spek
Dit heerlijke hoofdgerecht is makkelijk en snel te maken. In een kwartier heb je zo een heerlijk gerecht op tafel, dat ondanks zijn eenvoud heerlijk zal smaken.
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten Gebakken aardappelplakjes met ui en spek
- 500 gram aardappels, in plakjes
- Ui-ringen van 1 ui
- 100 gram spekreepjes
- Een beetje bakmargarine (vast of vloeibaar)
- Een halve eetlepel fijngehakte peterselie
- Peper
- Zout
Materialen
- Koekenpan
Bereiden Gebakken aardappelplakjes met ui en spek
Natuurlijk kun je de benodigdheden aanpassen naar gelang het aantal personen waarvoor je kookt, al is twee personen het ideale (en makkelijkste) aantal. Let er wel op niet meer dan 500 gram aardappelplakjes tegelijk in één pan te bakken. Dit voorkomt dat een deel van de aardappels niet gaar wordt, omdat rauwe aardappels de neiging hebben aan elkaar te plakken.
Neem een grote koekenpan en bak de spekreepjes uit. Geen boter is nodig! Haal de spekreepjes uit de pan en leg ze vooralsnog apart. Voeg de bakmargarine aan de pan toe. Plaats, na even gewacht te hebben, de aardappelplakjes en ui-ringen in de koekenpan. Bak de plakjes aardappel en de ui-ringen. U kunt dit het beste doen door regelmatig om te scheppen, zodat de aardappels op een evenwichtige manier goudbruin worden. Het liefst heeft u ze ook krokant, dit kunt u controleren door er één te proeven. Doe nu de spekreepjes weer in de pan en bak ze voor enkele momenten mee (niet te lang). Voeg naar smaak peper en zout toe. Ook lekker: neem nu de fijngehakte peterselie en bestrooi het geheel hiermee.