Haasfilet in lavendelsaus
Kerstdiners zijn altijd speciaal en we besteden er veel aandacht aan. Vaak wordt er op beide kerstdagen lekker uitgepakt en dat niet alleen met cadeaus, maar ook aan tafel. Deze haasfilet in lavendelsaus is daar zeer geschikt voor.
Bereidingstijd: 60 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten Haasfilet in lavendelsaus
- 4 hazenrugfilets
- 100 gr. katenspek
- 1 dl. wildfond
- 1 dl. room
- Olijfolie
- Lavendelblaadje
- Peper
- Zout
- 1 klont boter
Materialen
- Plasticfolie
- Braadslee
- Oven
Bereiden Haasfilet in lavendelsaus
De hazenrugfilets met peper en zout bestrooien. De plakjes katenspek dakpansgewijs naast elkaar op een vel plasticfolie leggen. De haasfilets hier om en om op leggen en vervolgens stevig in de katenspek rollen. Het plasticfolie hierom rollen en de rol enkele uren in de koelkast weg zetten. Een half uur vóór het bereiden de katenrol uit de koelkast halen. Half olie, half reuzel verhitten en de haas hierin rondom goudbruin bakken. De haas in een braadslee leggen en in de op 160 graden Celsius voorverwarmde oven rosé bakken. De haas in mooie tournedos snijden. Voor de saus de fond met room en lavendelblaadjes tot de helft in laten koken. De saus zeven, op smaak brengen met peper en zout en er de koude boter door kloppen. De haastournedos met de lavendelsaus serveren.