Het braden van groot vlees in de oven heeft als bijkomend voordeel veel minder braadverlies én een sappiger eindresultaat. Probeer het zelf met rosbief en behulp van onderstaand basisrecept.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 600 á 700 g rosbief
  • Zout
  • Peper
  • Margarine

Materialen

  • Braadslede
  • Oven
  • Aluminiumfolie
  • Eventueel vleesthermometer

Bereiden vlees in oven

Wrijf ca. 600 á 700 g rosbief in met zout en peper. Verhit 75 g margarine in een braadslede. Wacht tot het schuim is weggetrokken en de margarine begint te kleuren. Schroei het vlees dan rondom dicht. Voeg een extra klontje margarine toe en zet de braadslee in een oven van ca. 18 graden Celsius.

Bedruip het vlees regelmatig door het braadvocht over het vlees te scheppen. Braad de rosbief ca. 20 minuten.

Neem het vlees uit de braadslee en laat het ca. 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie, zodat de vleessappen de kans krijgen zich door het vlees te verdelen. Snijd het dan pas aan.

Controleer de temperatuur eventueel met een vleesthermometer. Een rood gebraden rosbief heeft een kerntemperatuur van 45 á 50 graden Celsius, rosé 50 á 55 graden Celsius en een doorbakken stuk vlees 60 á 65 graden Celsius.

Deze temperaturen gelden ook voor runderrollade (lende).