Het is zonde om eiwitten weg te gooien, aangezien je er een heerlijk schuimdeeg van kunt maken, met als resultaat meringue. Meringue is een soort schuimgebakje, en in onderstaand basisrecept leer je deze te bereiden.

Bereidingstijd: 5 uur

Ingrediënten schuimdeeg

  • 3 eiwitten
  • Mespunt zout
  • 200 g suiker

Materialen

  • Vetvrije kom
  • Mixer
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Oven

Bereiden schuimdeeg

Klop in een vetvrij kom (liefst ingewreven met citroensap) 3 eiwitten met een mespunt zout stijf. Strooi er dan, onder voortdurend kloppen met de mixer, lepel voor lepel 200 g suiker bij.

Blijf kloppen tot de massa taai en glanzend is. Als de kom wordt omgekeerd mag het eiwit er niet uitlopen. Vul een spuitzak met grote vulmond met het eiwitschuim.

Spuit op een met bakpapier bedekte bakplaat mooie rozetten van het schuim. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 150 graden Celsius. Bak de schuimpjes ca. 30 minuten, schakel de oven uit en laat de schuimpjes in de oven staan tot deze volledig is afgekoeld (ca. 4 uur).