Hier volgt het recept voor gebonden soep. Dit is de basis voor vele verschillende soepen. Hierna kun je aan de slag gaan met de meer uitdagende soepen. Succes!

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten gebonden soep

  • Vloeibare olie
  • 30 g bloem
  • 1 liter koude bouillon
  • Eventueel kruiden, gefruite champignons e.d.

Materialen

  • Pan

Bereiden gebonden soep

Verwarm in een ruime pan 3 kneepjes vloeibare olie. Strooi hier 30 g bloem bij en laat al roerend in ca. 2 minuten gaar worden. Door het garen van de bloem bindt deze beter.

Schenk hier beetje bij beetje 1 liter koude bouillon bij (vers of van een blokje). Roer voortdurend en voeg pas nieuwe bouillon toe als al het vocht is opgenomen. Blijf roeren tot een glad gebonden soep is verkregen. Laat de soep ca. 5 minuten doorkoken.

Voeg eventueel een vulling van kruiden, gefruite champignons en dergelijke aan de soep toe.